הריפוי הזוגי – שמחולל המחזור הנשי

שנים היינו רבים, צופי ואני, בדיוק כשהיינו מתקרבים לימים האלה, אחת לחודש, אתם יודעים… הימים שלפני המחזור. זה היה נורא, כל פעם מחדש  איזה טריגר אחר כלשהו היה מצית את הפיצוץ בינינו, והיינו רבים.. ממש חוסר אונים.

ולא משנה כמה ניסינו להתכונן, לרשום התראות ביומן, להיות בתשומת לב מוגברת, כמעט כל פעם מחדש זה היה שוב מגיע, כמו צונאמי, והיינו שוב רבים.

כמו הרבה אנשים, גם אנחנו חשבנו שזה פשוט משהו ״הורמונאלי״ שקורה, ״שככה זה אצל נשים״, ש״אין מה לעשות״, ושפשוט צריך ללכת על ביצים בימים האלה..

אבל בתהליך הריפוי הזוגי שלנו (בנתיב הריפוי ההיתקשרותי), הגענו לאט לאט להבנות חדשות לגבי מה שקורה לנו. כן, נכון, יש גם עניין הורמונאלי שמשחק בזה חלק, אבל, זה ממש, ממש, ממש לא קורה באמת רק בגלל זה.

 

זה לא רק הורמונאלי

מתישהו בתהליך הזוגי שלנו נפלה לי התובנה, שיש נושא משותף לכל הריבים האלו שקורים לפני המחזור, שמתי לב שלא משנה מה התוכן של הריב – בעומק שמתחת לתוכן, זה תמיד קשור לחוויה עמוקה של צופי שאני לא מספיק שם בשבילה, לא מספיק מכוונן וקשוב אליה, כשהיא צריכה אותי. וזה נכון.

חשבתי לעצמי שאולי בגלל שפיזית הגוף שלה עובר יותר קושי בימים האלה אז היא פשוט צריכה יותר תמיכה באופן טבעי, ובגלל שאני בן הזוג שלה אז היא צריכה אותי מכוונן וקשוב יותר אליה בזמנים האלה.

חשבתי לעצמי שאולי זה בדיוק כמו שכאשר אנחנו מרגישים לא טוב, או חולים, אז אנחנו צריכים אקסטרה רגישות כלפינו ממי שלידנו, כי הכל כל כך רגיש.

ניסינו באמת להתכוונן מחדש בעקבות התובנה הזאת, ניסיתי להיות יותר שם בשבילה בימים האלה, יותר קשוב, יותר רגיש, מכוונן לתת לה תחושה שאני ממש כאן בשבילה.

אבל עדיין, משהו המשיך לא לעבוד לנו, עדיין המשכנו ליפול לתוך הצונאמי הזה שהיה מגיע ומוצאים את עצמנו שוב, כל פעם מחדש, בגלל איזה טריגר שהיה מתרחש, מגיבים בעצבים וחוסר סבלנות האחד לשניה, ואז נפגעים או רבים.

 

כשהפצעים הראשוניים ביותר בקשר התחילו להפתח

ובשלב מסויים בתהליך הריפוי הזוגי שלנו, כשהקשר שלנו הפך מספיק בטוח וקרוב, כשהרגשנו מספיק מוחזקים ואהובים, וגם מספיק חזקים ויציבים בחיבור ובאהבה שלנו, התחלנו ספונטאנית לפתוח את כל הפצעים הכי עמוקים שלנו מתחילת מערכת היחסים.

התחלנו לפתוח, לגעת, להציף ולדבר, על הטראומות הקשות שגרמנו אנחנו (לא בכוונה..) האחד לשניה, בשנים הראשונות שלנו ביחד.

ומצאנו את עצמנו מדברים, בין שאר הכאבים, על כאב עצום ונסתר שצופי נושאת בתוכה מולי, כאב ופגיעה עמוקים שאני גרמתי לה (לצערי העצום..) אי שם בתחילת היחסים. כאב, שאפילו שכבר דיברנו עליו לא מעט, מעולם לא *באמת* קיבל הכרה *שלמה ומלאה*.

ועברנו עם זה תהליך, זה לא קרה ביום אחד, לא בשבוע ולא בחודש אחד, אבל לאט לאט, אחרי שנפגשנו עם זה שוב ושוב, הגענו בשלב מסויים לרגע הזה, שבו ישבנו האחת מול השני, ועשינו את הריפוי שהיינו צריכים לעשות.. עד תומו. במלאות ובשלמות.

 

אני, ואני בלבד, אחראי לאיך שאני פגעתי בך!

ישבנו שם ברכב שלי יום אחד, בחניה של הסופר, ודיברנו ודיברנו, היא אמרה לי הכל… הכל… הכל… את כל מה שהכי ישב עליה, עד הפרטים הקטנים והמדויקים ביותר של מה, ושל איך, שגרמתי לה את אותו כאב.

ואני נשמתי, שוב ושוב, וניסיתי לעצור, שוב ושוב, את כל מנגנוני ההגנה שלי, שקפצו מול הכאב שלה (ושלי), שלא רצו להרגיש את זה, כי זה נורא להרגיש את זה, שאני, אני בעצמי, פגעתי ככה בה, באהבת חיי, באישה שיקרה לי מכל בעולם הזה.

אבל לאט לאט, שיכבה אחרי שיכבה, קילפתי את שכבות ההגנה שרצו לבטל, ולדחות, ולהקטין, ולהגיד ״אבל גם לי קרה…״ או ״אבל זה בגלל ש..״, עד שיכולתי לעצור שם, בלי להגן יותר על כלום, ולהגיד לה, בעיניים דומעות ואף נוזל:

נכון, אני עשיתי את זה, אני רואה עכשיו הכל, כל מה שאת אומרת, אני פגעתי בך ככה. אבל לא סתם פגעתי בהך, אלא פגעתי בך – על לא עוול בכפיך! את לא אשמה בזה! ומעולם לא היית אשמה בזה!

וזה לא משנה בכלל אם גם אני נפגעתי בגלל משהו אחר שאת עשית – את לא אשמה באיך שאני הגבתי, אלא אך ורק אני, ואני בלבד, אחראי לאיך שאני פגעתי בך!

יכולתי לראשונה, בעומק חדש של הלב והנשמה, ברובד שמעבר לכל המילים שנאמרו בעבר, להכיר באחריות שלי לאיך שפגעתי בה, לתת לה הכרה מלאה על מה שעברה, להסיר ממנה כל צל של אשמה שנותר – ולבקש ממנה סליחה.

אבל לא סליחה שבאה מהראש כדי ״שנתקדם כבר״. וגם לא סליחה שבאה כדי להסיר מעצמי את כאב האשמה (שתסלח לי כדי שלא ארגיש אשם). אלא בקשת סליחה שהיא פתיחה של הלב, אשר היה סגור ומוגן סביב הפגיעה המסויימת הזאת, עד היום.

בקשת סליחה שהיא הורדה של כל ההגנות, שהיא הסכמה – לתת להכל, לכל מה שעברה בגללי, לכל הכאב והפגיעה והצער, להכנס אליי ללב, ולפתוח אותו לרווחה… ולהפסיק כבר, סוף סוף, להשאיר אותה שם לבד עם כל הפגיעה הזאת. בקשת סליחה שהיא… לחזור להיות ביחד בכאב הזה.

 

ובמקום הזה קרה לנו ריפוי. משהו קרה. והוא היה אמיתי.

ובמחזור הבא שהיא קיבלה, אפילו שהיה לה כמו תמיד לא נעים בגוף – לא רבנו, אפילו לא קצת. וגם לא היינו חסרי סבלנות או עצבניים האחד לשניה, אפילו לא קצת. ולא היינו רחוקים, אפילו לא קצת. אלא היינו קרובים, ממש, ואוהבים, ממש, לאורך כל הימים האלה כולם.

והבנתי, שמה שקרה לנו תמיד סביב המחזור הוא לא באמת רק בגלל ״הורמונים״, ובטח שזאת לא ״סתם יציאה מאיזון״. אלא זה בגלל החוכמה העמוקה שבגוף שלה; הגוף החכם שלה שביקש מאיתנו כל פעם מחדש שנשלים את הריפוי והתיקון שנדרשים בקשר שלנו.

הגוף החכם הזה, שפעם בחודש, כמו שעון מעורר, לא הרפה, ולא וויתר לנו, ולא וויתר עלינו, עד שהריפוי והתיקון שהיה צריך לקרות, סוף סוף, קרה. ורק אז, הגוף (והלב) החכם והגאון שלה – נרגע.

ואיזה מזל שכך היה. איזה מזל שיש את המחזור הזה, כמה הוא חכם, כמה הוא אוהב, כמה הוא נכון ומדוייק. וכמה הוא בריא. כמה טוב שיש מה שיזכיר לנו (במקרה ששכחנו), שיש עדיין קרע כלשהו, או שבר כלשהו, במערכת היחסים שלנו, ששכחנו לתקן במלאות.

ואני לא יודע, הכל אפשרי, אולי במחזור הבא שוב נריב או נתעצבן האחד על השניה… הכל יכול להיות.

אבל הפעם אדע, שזה ממש לא סתם ״חוסר איזון הורמונאלי״, אלא שיש לנו פשוט עוד ריפוי עמוק לעשות – בשורשיי וביסודות הקשר שלנו – כאב עמוק נוסף המבקש גם הוא לעלות כעת על פני השטח, ולקבל, סוף סוף, את הריפוי והתיקון המלאים שהוא זקוק להם –

כדי שנוכל אנחנו.. להתחבר, ולאהוב, עמוק יותר.

פורסם בקטגוריה הכתיבה שלי, זוגיות, מאמרים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


בואו לקבל – את עצמכם. בחזרה.

לתאום טיפול פרטני או זוגי עם עמיחי:

לחצו כאן


טקסטים אחרונים

הרצאה מוקלטת: ״אומנות התיקון – למערכות יחסים״

מה שחשוב יותר מכל, ושעליו קשר נופל וקם, הוא לא היכולת להמנע מפגיעות ושברים במערכת היחסים או להשאר תמיד באיזה חיבור ״מושלם״, אלא היכולת לתקן ולרפא... קרא עוד

משיכה פיזית והעדרה בזוגיות – איך זה עובד?

משיכה פיזית אינה קשורה באמת רק במבנה הגוף. היא גם לא קשורה רק בכימיה, זאת אומרת זה לא משהו קבוע ונתון משום שהכימיה גם היא משתנה... קרא עוד

האם נכון שיהיו ציפיות בקשר זוגי או לא?

אדם שטוען ״אין לי ציפיות מבת הזוג שלי״ – משקר (אולי גם לעצמו). אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שאומר ״אני לא תלוי ולא זקוק לשום... קרא עוד

למה חשוב כ״כ להבדיל בין תלוי לתלותי? ובין זקוק לנזקק?

כאשר לא מבינים לעומק את המושג ״תלות״ בקשר זוגי, מתבלבלים לפעמים לחשוב בטעות שזה אומר ״תלותיות״. וכשלא מבינים לעומק את המושג ״זקוקים״ חושבים לפעמים בטעות שזה... קרא עוד

אני זקוק לך – שלושת המילים המשמעותיות ביותר בזוגיות

אני זקוק לך. אלו שלושת המילים המשמעותיות ביותר בתוך קשר זוגי. כשכן אומרים ומראים את זה (זה לא מובן מאליו בכלל!) זה מחבר ומרגיע ומרפא ומצמיח... קרא עוד

עד כמה חשובה ההתאמה להצלחת הקשר הזוגי?

העובדה שיש אנשים שפגשו מישהי ומייד היה להם חיבור נשמות תאומות שמיימי, אלוהי, גורלי, אינסופי, רב גילגולי, פילאי ושלל סופרלטיבים נוספים – אפילו שאני באמת שמח... קרא עוד

קרא עוד מאמרים

סרטונים אחרונים

הרצאה מוקלטת: ״אומנות התיקון – למערכות יחסים״

מה שחשוב יותר מכל, ושעליו קשר נופל וקם, הוא לא היכולת להמנע מפגיעות ושברים במערכת היחסים או להשאר תמיד באיזה חיבור ״מושלם״, אלא היכולת לתקן ולרפא... קרא עוד

מהי פציעה נפשית במובן העמוק, ומהו הריפוי?

מהי בעצם פציעה נפשית במובן העמוק? האם היא האירוע שקרה לנו או מה שקרה לנו בעקבות כך? ומהו בעצם הריפוי במובן העמוק? אני רוצה לשתף פה... קרא עוד

שיעור מבוא: שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואצת דרך מערכות יחסים

  צפו בהקלטת שיעור המבוא ללימוד יסודות שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואמצת דרך מערכות יחסים. המפגש הוקלט בתאריך 5.12.2022 מול קהל חי. שימו לב:... קרא עוד

יסודות שיטת ״דרך הנעים״ – שיעור מבוא

  בשיעור מבוא זה תלמדו את יסודות שיטת ״דרך הנעים״, את עקרונות הבסיס ואת הכלים הראשוניים החשובים.   פידבקים מאנשים שכבר צפו בשיעור המבוא: היה מרתק... קרא עוד

הכל מקרב אותי אליי – המתנות שבתלונות

מוזמנים להאזין לשיחה המרתקת הזאת בפודקאסט ״שיחות על הדרך״, בה ראיינה אותי איילת השחר אסטרייכר על עבודה מסוג חדש עם ביקורת ותלונות בתוך מערכות יחסים, על... קרא עוד

הדיכאון הוא בעצם חבר

מוזמנים להאזין לפודאסט המקסים של הדר זבולוני שנקרא ״בצירי הדרך – התמודדות עם דיכאון אחרי לידה״. הדר ראיינה אותי על חווית הדיכאון הקשה והאישית שלי ועל... קרא עוד

צפה בסרטונים נוספים