מותר גם להפרד – וההבנה הזאת היא מפתח לזוגיות מאושרת

חשוב לי לומר משהו – זה ממש בסדר וממש מותר להיפרד. זה ממש לא כישלון אלא בעצם הצלחה. וההבנה הזאת, בעיניי, היא אחד המפתחות הכי חשובים לזוגיות מאושרת. ואני רוצה עכשיו להסביר את זה לעומק:

רוב חיי היה לי מן רעיון\אידאל כזה שאומר שבזוגיות ״צריך״ להשאר, גם אם קשה, ושחייבים לעבור דרך הקשיים ולהשאר ביחד לא משנה מה, ושככל שמצליחים להשאר ביחד יותר לנוכח הקשיים ככה זאת יותר ״הצלחה״.

והייתה לי פעם גם אמונה כזאת שאומרת שאנשים שנפרדים לא הצליחו לעבור דרך הקשיים ושבעצם הם נכשלו בזוגיות שלהם… כאילו שביחד = הצלחה. וכאילו שפרידה = כישלון.

והייתה לי גם אמונה שאומרת שככל שנמצאים יותר שנים ביחד, ושככל שבונים יותר את המבנה הזה של הזוגיות ביחד, ככה אם נפרדים הכישלון הוא גדול יותר… כי ״מה, להפרד אחרי כל מה שבנינו ביחד…?!״.

אבל באיזה שלב (אל תשאלו אותי איך כי אין לי מושג) נפל לי פתאום האסימון: גם להפרד (בדיוק כמו להשאר ביחד) זאת הצלחה מדהימה!

הבנתי שדווקא ככל שיש כביכול יותר מה ״להפסיד״ ככה הפרידה עשויה להיות דווקא הצלחה גדולה יותר. למה? בגלל שככל שיש יותר מה ״להפסיד״ אז ככה קשה יותר להקשיב ללב באמת, בגלל כל הפחדים.

למשל פחד מ: לאבד את כל מה שבנינו ביחד, ממה יגידו עליי אם אפרד עכשיו, מזה שאשאר לבד ועוד בגיל כזה, שזה יפגע בילדים, שלא יהיה לי עם מי לעשות ילדים, שלא אמצא יותר מישהו שמוכן להיות איתי או מישהו שאני מוכן להיות איתו, לחוות כאב ריגשי עצום אם אפרד, או הפחד הכלכלי, וכו׳…

ולכן, במצב כזה שהלב של אדם אומר לו שהאמת העמוקה שלו היא להפרד, אז אם אדם מצליח בתוך כל הפחדים העצומים האלה עדיין להקשיב ללב שלו, זאת הצלחה עצומה בעצם. כי הוא ״נשאר״ אחד עם הלב שלו, מחובר לעצמו ולאמת שלו, לנוכח כל הפחדים האלה.

ובגלל שאני עובד כמטפל ומנחה כבר הרבה שנים, ומשום ליצא לי להפגש כבר עם המוניי זוגות ויחידים, אז שמתי לב שאני לא היחיד בעולם הזה שהאמין למחשבות כאלה, שמתי לב שאלה הן אמונות קולקטיביות תרבותיות, שהמון אנשים מאמינים בהם.

ושמתי לב שהמון אנשים נשארים ביחד רק בגלל שהם מאמינים שהם ״חייבים״ או ״אמורים״, רק בגלל הפחד\הפחדים להפרד. ושמתי לב שאף אחד מהאנשים האלה לא באמת מאושר בזוגיות שלו או מרגיש שלם איתה.

וגיליתי, בחיים האישיים ובזוגיות האישית שלי, שממש טוב לי להיות בזוגיות הזאת רק כשאני ביחד מבחירה, באמת מבחירה, חופשית לחלוטין.

ושמתי לב שכל פעם שאני מתחיל באופן לא מודע שוב להאמין שאסור לי להפרד או שאני חייב להשאר בזוגיות הזאת אז מפסיק להיות טוב ביחד. ואז מתחילים שוב לעלות בתוכי ספקות לגבי בת הזוג והזוגיות, פתאום ״משום מה״ אני מתחיל להרגיש שבא לי להפרד.

אבל הרצון הזה להיפרד, כך גיליתי אצלי, הוא לווא דווקא באמת רצון לסיים את הזוגיות הזאת אלא בעצם כמו קריאה פנימית שלי לעצמי – להיזכר שאני חופשי לגמרי, שמותר לי גם להשאר וגם להפרד באותה המידה בדיוק ,שאני לא חייב ולא אמור שום דבר, שאני זה טוב ושהכל בסדר כך או כך.

כי אז, כשאני נזכר בזה באמת (ולא רק בראש אלא ממש בכל הגוף), זה מחזיר אותי אל עצמי, אל ״נקודת המוצא״ שלי, אל ״המקום״ החופשי לגמרי הזה שלי אשר אך ורק ממנו ומתוכו אני יכול באמת… לבחור.

זהו בדיוק אותו ״המקום״ שבו הייתי אז, מזמן, כשרק פגשתי אותה, כשעוד לא הייתי חייב בכלל להיות איתה – אבל – ממש רציתי. ולכן בחרתי.

ואז מזמן, בהתחלה, היה לי טוב ביחד, משום שהייתי באמת ביחד איתה ובו זמנית גם ממש ביחד איתי – נאמן ומחובר לרצון הלב שלי.

ובכל פעם שאני מרגיש ״פתאום״ שאני רוצה ״להפרד״ אני יודע שזה ממש לווא דווקא אומר שאני רוצה להפרד ממנה אלא – שאני רוצה להפרד ממערכת האמונות הישנה שלי, זאת שאומרת לי שאני ״חייב״ או ״מוכרח״ או ״אמור״ להשאר ביחד וש״אסור״ לי להפרד. ושאין לי בחירה פה.

זאת אומרת שאני ממש לא בהכרח רוצה להפרד מהנשמה המופלאה הזאת שלצידי אלא פשוט שאני רוצה… לחזור שוב להתחבר עם עצמי.

ושמתי לב, בכל פעם מחדש, שכשאיפשרתי ואישרתי והרשתי בתוכי לעצמי באמת ובתמים להיפרד, בכל אחת ואחת מן הפעמים האלו נזכרתי, שוב ושוב, תמיד, עד כמה שאני אוהב אותה, עד כמה שאני רוצה להיות ביחד איתה.

בכל אחת ואחת מן הפעמים האלו חזרתי שוב אל אותה ״נקודה״ שבה בחרתי בה לראשונה, אל ״המקום״ הזה בתוכי שבו אני חופשי לחלוטין. ואז, מתוך החופש המוחלט הזה, *בחרתי* בה שוב. מחדש.

נ.ב:

את הציור המדהיםםם! הזה צייר חברי האהוב והמוכשר אייל רז אורן.
הסמל במרכז הוא הציור הוא סמל ש״ראיתי״ יום אחד בתודעתי וביקשתי מאייל לצייר עבורי. הסמל מתאר את וקשור אל הדינאמיקה הזוגית של אחדות-נפרדות-אחדות-נפרדות, שהיא בעצם בדיוק כמו שאיפה-נשיפה-שאיפה-נשימה, ואת הספירלה שבה כולנו נעים בהתפתחות הזוגית שלנו בין נפרדות ואחדות, שאיפה ונשיפה.

פורסם בקטגוריה זוגיות, מאמרים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


בואו לקבל – את עצמכם. בחזרה.

לתאום טיפול פרטני או זוגי עם עמיחי:

לחצו כאן


טקסטים אחרונים

משיכה פיזית והעדרה בזוגיות – איך זה עובד?

משיכה פיזית אינה קשורה באמת רק במבנה הגוף. היא גם לא קשורה רק בכימיה, זאת אומרת זה לא משהו קבוע ונתון משום שהכימיה גם היא משתנה... קרא עוד

האם נכון שיהיו ציפיות בקשר זוגי או לא?

אדם שטוען ״אין לי ציפיות מבת הזוג שלי״ – משקר (אולי גם לעצמו). אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שאומר ״אני לא תלוי ולא זקוק לשום... קרא עוד

למה חשוב כ״כ להבדיל בין תלוי לתלותי? ובין זקוק לנזקק?

כאשר לא מבינים לעומק את המושג ״תלות״ בקשר זוגי, מתבלבלים לפעמים לחשוב בטעות שזה אומר ״תלותיות״. וכשלא מבינים לעומק את המושג ״זקוקים״ חושבים לפעמים בטעות שזה... קרא עוד

אני זקוק לך – שלושת המילים המשמעותיות ביותר בזוגיות

אני זקוק לך. אלו שלושת המילים המשמעותיות ביותר בתוך קשר זוגי. כשכן אומרים ומראים את זה (זה לא מובן מאליו בכלל!) זה מחבר ומרגיע ומרפא ומצמיח... קרא עוד

עד כמה חשובה ההתאמה להצלחת הקשר הזוגי?

העובדה שיש אנשים שפגשו מישהי ומייד היה להם חיבור נשמות תאומות שמיימי, אלוהי, גורלי, אינסופי, רב גילגולי, פילאי ושלל סופרלטיבים נוספים – אפילו שאני באמת שמח... קרא עוד

אהבת אמת היא לא משהו שמוצאים אלא משהו שיוצרים

על מנת להצליח להגיע להישג האדיר, העצום, הנדיר, של קשר זוגי שיש בו אהבה ואינטימיות וקירבה וביטחון מלאים ואמיתיים – צריך לעשות דוקטורט. אבל לא כזה... קרא עוד

קרא עוד מאמרים

סרטונים אחרונים

מהי פציעה נפשית במובן העמוק, ומהו הריפוי?

מהי בעצם פציעה נפשית במובן העמוק? האם היא האירוע שקרה לנו או מה שקרה לנו בעקבות כך? ומהו בעצם הריפוי במובן העמוק? אני רוצה לשתף פה... קרא עוד

שיעור מבוא: שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואצת דרך מערכות יחסים

  צפו בהקלטת שיעור המבוא ללימוד יסודות שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואמצת דרך מערכות יחסים. המפגש הוקלט בתאריך 5.12.2022 מול קהל חי. שימו לב:... קרא עוד

יסודות שיטת ״דרך הנעים״ – שיעור מבוא

  בשיעור מבוא זה תלמדו את יסודות שיטת ״דרך הנעים״, את עקרונות הבסיס ואת הכלים הראשוניים החשובים.   פידבקים מאנשים שכבר צפו בשיעור המבוא: היה מרתק... קרא עוד

הכל מקרב אותי אליי – המתנות שבתלונות

מוזמנים להאזין לשיחה המרתקת הזאת בפודקאסט ״שיחות על הדרך״, בה ראיינה אותי איילת השחר אסטרייכר על עבודה מסוג חדש עם ביקורת ותלונות בתוך מערכות יחסים, על... קרא עוד

הדיכאון הוא בעצם חבר

מוזמנים להאזין לפודאסט המקסים של הדר זבולוני שנקרא ״בצירי הדרך – התמודדות עם דיכאון אחרי לידה״. הדר ראיינה אותי על חווית הדיכאון הקשה והאישית שלי ועל... קרא עוד

הריפוי הקליל של ״דרך הנעים״

אנחנו חיים בעולם שמקדש עשייה, הצלחות והישגים. עולם שמייצר מרדף שבקלות יכול להרחיק אותנו מהשקט וריפוי שלנו. לפעמים אפילו הנסיון שלנו לרפא את עצמנו הופך להיות... קרא עוד

צפה בסרטונים נוספים