עבודה פנימית זה סבל – הגיע הזמן להתפטר :)

ללכת יום יום לעבודה שבכלל לא סובלים? זה סבל! להתפטר? זה אושר! אבל לא רק מעבודה חיצונית אלא בעיקר מעבודה פנימית!

העניין הוא שאנחנו בני האדם לא רק הולכים לעבודה שאנחנו לא סובלים במובן הרגיל, אלא שאנחנו גם עובדים כמעט בכל רגע נתון ביום בעבודה פנימית שאנחנו לא סובלים, ולכן אנחנו סובלים.

העבודה הפנימית הזאת שגורמת לנו סבל היא כל תפקיד או דמות שלקחנו על עצמנו בניסיון להיות מישהו או משהו שהוא לא בדיוק מי שאנחנו עכשיו ברגע זה.

דוגמאות לעבודה פנימית שכזאת

זה שתמיד נחמד, זאת שלעולם לא כועסת, זה שצריך להציל את העולם, זאת שתמיד טוב לה, זה שהכל הולך לו, זאת שאצלה הכל בשליטה תמיד, זאת שהיא מוצלחת, זה שהוא מורד, זאת שהיא תמיד אמא רגועה, וכו.

או למשל – זה שצריך להעלים את הרגשות השליליים בתוכו, זאת שצריכה למצוא כבר זוגיות אחרי כל השנים האלה, זה שצריך למצוא דרך להעלים את הבדידות הנוראית שהוא מרגיש, זה שצריך להעלים את המחשבות, זאת שצריכה למצוא שקט בתוכה, זאת שצריכה להפסיק לשנוא את עצמה, ובעצם כל סוג של ״עבודה רוחנית או נפשית״ שמטרתה לשנות או לשלוט בעצמנו או במה שיש.

סבל, בעצם, הוא מילה נרדפת למאמץ פנימי

כמה שיש יותר מאמץ פנימי כך יש יותר סבל בעצם. כי כל מאמץ להיות אחרים ממה שאנחנו ברגע זה הוא בעצם יצירת פיצול בתוכנו כאשר חלק אחד נאבק או מנסה לשלוט בחלק אחר במעגל קסמים אינסופי שלעולם לא באמת עובד.. בקיצור, סבל כבר אמרנו?

וסבל ומאמץ הם בעצם סימפטומים לכך שלקחנו על עצמנו איזה תפקיד פנימי, ושאנחנו הולכים כל יום לעבודה שאנחנו לא סובלים – בעיקר מבפנים, לא רק מבחוץ.

ואם במקרה יצא לכם פעם לעבוד באיזה עבודה שלא סבלתם בכלל, ואם יצא לכם שפתאום פיטרו אתכם מהעבודה הזאת ונשמתם לרווחה כי בעצם בכלל לא רציתם לעבוד בה, אז אתם יודעים על מה אני מדבר.

אבל אני אומר שאפשר לעשות אותו הדבר מבפנים, פשוט לפטר את עצמנו מכל התפקידים גורמי הסבל שלקחנו על עצמנו, לשחרר את עצמנו מכל אותן זהויות שלבשנו על עצמנו, ופשוט… לצאת לחופשי.

פיטרתי את עצמי

היה איזה יום אחד לפני כמה שנים שבו נפלה בתוכי ההחלטה הסופית שאני לא הולך יותר לעבוד עוד לעולם בעבודות שאני לא סובל. זה היה אחרי שנים רבות של עבודה בכל מיני עבודות מזדמנות נוראיות שסבלתי בהן נורא.

החלטתי אז שגם אם אגווע ברעב ואמות בגלל זה, לא אכפת לי, אני לא הולך לסבול יותר ככה, החלטתי אז שמרגע זה אני עושה רק מה שהלב שלי אומר לי.

ובאמת עזבתי אז הכל… ולא רק מבחוץ, אלא גם מבפנים התחלתי לעזוב עוד ועוד צורות של תפקידים ושל מאמץ שלקחתי על עצמי ושגרמו לי סבל. התחלתי אז לגלות לאט לאט מה זה אומר לחיות ללא מאמץ וללא מאבק פנימי, ומה זה אומר לחיות מתוך הקשבה אמיתית ללב.

רק אז התחלתי לעלות על דרך הייעוד שלי, כי רק אז באמת הסכמתי לפנות למה מקום בחיי, רק אז התחילה לאט לאט להיוולד גישת ״להקשיב ללב״.

לאט לאט התחלתי ללוות אנשים בפגישות אישיות, ליצור ולהנחות סדנאות וקבוצות, עד שזה הגיע למצב הנוכחי שבו אני עושה את מה שהכי כיף לי בעולם וחי בשפע הרבה יותר גדול (בכל התחומים) מכל תקופה אחרת אי פעם בחיים שלי שבה ״עבדתי קשה״.

אז ממש לא חייבים להאמין יותר לכל האמונות השקריות שאומרות ש״צריך לעבוד קשה כדי להצליח״, או ש״לא באנו להנות״, ושווה לשקול את האפשרות שאולי הן בכלל לא האמת…

מה אם באנו להנות בחיים האלה, להנות באמת, ברמה העמוקה ביותר האפשרית, וכמה שיותר? ומה אם ממש לא צריך לעבוד קשה כדי להצליח אלא ממש להפך?

רוצה לעזור לעצמך? פשוט תפסיק להפריע 🙂

כל מאמץ פנימי רק מפריע לזרימה הטבעית, וכשלא מפריעים לזרימה הטבעית היא לוקחת אותנו אל עבר הגשמה עצמית מלאה ושפע עצום בכל תחומי החיים.

ואני לא מדבר על תאוריה אלא מדבר מהחוויה האישית שלי, ולא רק שלי אלא גם של המון אנשים אחרים שכבר פגשו דרך המפגשים האישיים והקבוצתיים את הגישה הזאת ומיישמים אותה בחייהם הפרטיים.

גם אם זה נשמע מוזר או מופרך, החוויה האישית שלי הראתה לי שזה באמת יכול להיות פשוט וקל: לנוח מבפנים, להתרווח ולתת לזרימה הטבעית לשאת אותנו מעצמה אל כל מה שאי פעם חיפשנו להגיע אליו, אבל ללא מאבק.

הכל קורה מעצמו בדרך הטובה, המהירה והיעילה ביותר, כשמפסיקים להפריע לו לקרות עם כל המאבק שלנו בניסיון לגרום לזה לקרות…

אז איך מתפטרים מכל הסבל והמאמץ שבתפקידים והזהויות שלקחנו על עצמנו? 

מוזמנים לצפות בסירטון שצירפתי כאן למטה ושבו אני מדגים באופן ספונטאני אל עדי המקסימה את הכלי\המשחק המשחרר הזה שיצרתי ופשוט מפטר אותה שוב ושוב תוך כדי שאנחנו נקרעים מצחוק 🙂

אבל לפני זה עדיף שתקראו מה כתבתי כאן כדי שתבינו מה קורה שם.

איך הכלי\משחק הזה עובד?

אני פשוט שואל בנאדם מה התפקיד שלו ואז אני מפטר אותו. פשוט.

אני מסביר לאנשים שזה כמו משחק כזה, אני מראיין אותם על התפקיד שלהם, ואז בין אם הם נכשלו בתפקיד או הצליחו בו אני תמיד מפטר אותם.

אם הם נכשלו בו אז כנראה שהם ממש גרועים בו (זה נאמר בנימה הומוריסטית) והם מפוטרים 🙂 אם הם הצליחו בו אז אין יותר צורך במילוי התפקיד והם מפוטרים גם 🙂

הפיטורים שולחים את האדם לחוויה של שיחרור וחופש גדול מבפנים. זה גורם לאדם הקלה גדולה כשהוא מבין שהוא מפוטר מתפקיד שבעצם בכלל לא רצה באמת אף פעם להיות בו.

כמו כל הכלים והמשחקים שאני יוצר, גם זה לא מיועד בהכרח להיות ״הגיוני״ אלא עובד עם הרגש. הכלי הזה מדבר עם הרובד הרגשי ועוזר לו להשתחרר בקלות מתחושת המועקה שבאה עם לבישת תפקידים וזהויות.

המשחק\כלי הזה מזכיר לנו שאנחנו לא באמת צריכים לשלוט בהכל כל הזמן, שיש אינטיליגנציה עצומה שדואגת כאן להכל ושאנחנו יכולים לסמוך עליה, כך שגם אם ננוח מבפנים היא עדיין תדאג להכל והכל יהיה בסדר.

ובעצם, הכי יהיה אפילו יותר בסדר, והרבה יותר בסדר ממה שהיה עד עכשיו, משום שהאינטליגנציה הזאת עושה הכל בצורה הרבה יותר טובה ממה שאנחנו יכולים לעשות, הרבה יותר טוב ממה שאנחנו עשויים לדמיין.

אז מה שנשאר זה רק להתפטר מבפנים, לצאת לחופשה פנימית, לנוח מכל התפקידים המעייפים והמעיקים שלקחנו על עצמנו כל החיים ולהפסיק להפריע לאינטיליגנציה והאהבה העצומה של החיים לטפל בהכל עבורנו בצורה מושלמת.

עכשיו תראו את סירטון ההדגמה הזה, תקרעו מצחוק, ותבינו איך זה עובד 🙂

 

פורסם בקטגוריה מאמרים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 תגובות בנושא עבודה פנימית זה סבל – הגיע הזמן להתפטר :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


בואו לקבל – את עצמכם. בחזרה.

לתאום טיפול פרטני או זוגי עם עמיחי:

לחצו כאן


טקסטים אחרונים

הרצאה מוקלטת: ״אומנות התיקון – למערכות יחסים״

מה שחשוב יותר מכל, ושעליו קשר נופל וקם, הוא לא היכולת להמנע מפגיעות ושברים במערכת היחסים או להשאר תמיד באיזה חיבור ״מושלם״, אלא היכולת לתקן ולרפא... קרא עוד

משיכה פיזית והעדרה בזוגיות – איך זה עובד?

משיכה פיזית אינה קשורה באמת רק במבנה הגוף. היא גם לא קשורה רק בכימיה, זאת אומרת זה לא משהו קבוע ונתון משום שהכימיה גם היא משתנה... קרא עוד

האם נכון שיהיו ציפיות בקשר זוגי או לא?

אדם שטוען ״אין לי ציפיות מבת הזוג שלי״ – משקר (אולי גם לעצמו). אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שאומר ״אני לא תלוי ולא זקוק לשום... קרא עוד

למה חשוב כ״כ להבדיל בין תלוי לתלותי? ובין זקוק לנזקק?

כאשר לא מבינים לעומק את המושג ״תלות״ בקשר זוגי, מתבלבלים לפעמים לחשוב בטעות שזה אומר ״תלותיות״. וכשלא מבינים לעומק את המושג ״זקוקים״ חושבים לפעמים בטעות שזה... קרא עוד

אני זקוק לך – שלושת המילים המשמעותיות ביותר בזוגיות

אני זקוק לך. אלו שלושת המילים המשמעותיות ביותר בתוך קשר זוגי. כשכן אומרים ומראים את זה (זה לא מובן מאליו בכלל!) זה מחבר ומרגיע ומרפא ומצמיח... קרא עוד

עד כמה חשובה ההתאמה להצלחת הקשר הזוגי?

העובדה שיש אנשים שפגשו מישהי ומייד היה להם חיבור נשמות תאומות שמיימי, אלוהי, גורלי, אינסופי, רב גילגולי, פילאי ושלל סופרלטיבים נוספים – אפילו שאני באמת שמח... קרא עוד

קרא עוד מאמרים

סרטונים אחרונים

הרצאה מוקלטת: ״אומנות התיקון – למערכות יחסים״

מה שחשוב יותר מכל, ושעליו קשר נופל וקם, הוא לא היכולת להמנע מפגיעות ושברים במערכת היחסים או להשאר תמיד באיזה חיבור ״מושלם״, אלא היכולת לתקן ולרפא... קרא עוד

מהי פציעה נפשית במובן העמוק, ומהו הריפוי?

מהי בעצם פציעה נפשית במובן העמוק? האם היא האירוע שקרה לנו או מה שקרה לנו בעקבות כך? ומהו בעצם הריפוי במובן העמוק? אני רוצה לשתף פה... קרא עוד

שיעור מבוא: שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואצת דרך מערכות יחסים

  צפו בהקלטת שיעור המבוא ללימוד יסודות שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואמצת דרך מערכות יחסים. המפגש הוקלט בתאריך 5.12.2022 מול קהל חי. שימו לב:... קרא עוד

יסודות שיטת ״דרך הנעים״ – שיעור מבוא

  בשיעור מבוא זה תלמדו את יסודות שיטת ״דרך הנעים״, את עקרונות הבסיס ואת הכלים הראשוניים החשובים.   פידבקים מאנשים שכבר צפו בשיעור המבוא: היה מרתק... קרא עוד

הכל מקרב אותי אליי – המתנות שבתלונות

מוזמנים להאזין לשיחה המרתקת הזאת בפודקאסט ״שיחות על הדרך״, בה ראיינה אותי איילת השחר אסטרייכר על עבודה מסוג חדש עם ביקורת ותלונות בתוך מערכות יחסים, על... קרא עוד

הדיכאון הוא בעצם חבר

מוזמנים להאזין לפודאסט המקסים של הדר זבולוני שנקרא ״בצירי הדרך – התמודדות עם דיכאון אחרי לידה״. הדר ראיינה אותי על חווית הדיכאון הקשה והאישית שלי ועל... קרא עוד

צפה בסרטונים נוספים