הפתח החוצה מהבדידות

גדלתי בישוב מבודד, קטן ונידח בגליל שבו היו רוב הזמן רק 4 ילדים בלבד כולל אותי, וכל אחד מאיתנו בגיל אחר. למעשה רוב הילדות לא היו לי חברים בגיל שלי בכלל בישוב.

המושב הזה היה מרוחק מאוד מישובים אחרים וכמובן שגם לא יכולתי לנהוג לשום מקום, כך שמלבד השעות של בית הספר שבהם פגשתי ילדים אחרים, למעשה הייתי לבד מאוד רוב שעות היום.

בנוסף לכל זה, הישוב שבו גדלתי היה ״הישוב של המוזרים״ כי הוא היה ישוב של אנשים שעושים מדיטציה, וזה היה בתקופה שבה רוחניות עדיין הייתה דבר מאוד מוזר ולא נפוץ או מקובל כמו היום בארץ.

בזמן של אחרי בית הספר, גם המבוגרים לא ממש היו נוכחים בישוב כי הם היו בעבודה או שהיו יושבים שעות למדיטציה, וכך הישוב היה פשוט ריק. הייתי מתהלך לבד ובודד בשבילים, מנסה להעסיק את עצמי לבדי.

בני אדם לא היו שם ממש ולכן גם לא היתה לי אפשרות להתחבר איתם, אז נשאר לי רק להתחבר לעולם הפנימי שלי, לדמיון, לאלוהים, לרוח, לעצמי.

בישוב הרגשתי בודד ודחוי וגם בבית הספר הרגשתי בודד ודחוי. למעשה, הרגשתי בודד ודחוי בכל מקום. מעולם לא באמת הרגשתי שייך, בשום מקום, בשום קבוצה.

ולמרות שכבר עשיתי המון עבודה וריפוי עם המקום הזה ולמדתי להתחבר יותר לאנשים סביבי, עדיין, החוויה הקיומית הזאת של בדידות הייתה כל כך עמוקה בתוכי והפכה באיזה אופן להיות ממש חלק ממני, עד היום.

________________

גם בשנת הלימודים שסיימנו בהולנד בביה״ס לפסיכותראפיה ממוקדת גוף (שנקראת קור-אנרג׳טיקס) הרגשתי ככה בדיוק עם האנשים.

לאורך כל השנה הרגשתי (משום שכך האמנתי) שאנשים בבית הספר לא אוהבים אותי, לא מתחברים אליי, מבקרים אותי, כולל המורים, והרגשתי בתוכי רוב הזמן, באופן כללי, מאוד לא רצוי ולא שייך ודחוי.

ומשום שכך הרגשתי (זאת אומרת האמנתי וסיפרתי לעצמי) אז יצא שהגבתי מתוך התחושה הזאת לאנשים סביבי. בגלל שהאמנתי שאני לא רצוי אז התרחקתי מהאנשים, לא יצרתי קשר, ובעצם – דחיתי אותם.

באופן לא מודע, כדי להגן מהכאב של הדחייה שפחדתי ממנו, מה שעשיתי היה לדחות אותם לפני שהם ידחו אותי. בעצם גרמתי להם להרגיש לא רצויים, וזה רק גרם לאנשים סביבי להתרחק ממני אפילו עוד.

באופן לא מודע, יצרתי לעצמי בדיוק את אותה מציאות שממנה ניסיתי להמנע ושיחזרתי בדיוק את אותו הכאב של ילד דחוי שאותו ניסיתי להמנע מלהרגיש.

לאורך כל השנה עברתי הרבה ריפוי עם המקום הזה מול הקבוצה, פתחתי הרבה מקומות מודחקים וכואבים בתוכי, עברתי הרבה חוויות מתקנות והצלחתי לעבור דרך הקירות השקופים שלי ולהרגיש חיבור אמיתי עם חברי הקבוצה שלי ועם עצמי.

אבל הכאב הזה כל כך עמוק בתוכי שלוקח לו זמן, לוקח למערכות זמן להפתח ולבטוח שוב, זה לא קורה ביום אחד וגם לא בשנה אחת, זה קורה בקצב הטבעי ונכון שלו.

_________________

בחלק האחרון של הלימודים השנה, שהיה ממש לפני כמה ימים, עברתי הרבה מאוד סביב זה וממש בשעתיים האחרונות של הלימודים, כמעט לפני שנפרדנו כולנו סופית, נפל לי אסימון גדול.

ישבתי שם בחדר עם כל חברי הקבוצה שלי, איתם עברתי תהליך עמוק במשך שנה, והרגשתי שוב איך כולם לא אוהבים אותי, הרגשתי כמה אני לא רצוי בקבוצה הזאת, הרגשתי שבטח הם רוצים כבר שאלך משם.

אבל החלטתי לעצור את הסיפור הדמיוני הזה ולבדוק אותו במציאות. וכך עברתי והסתכלתי אחד אחד על כל אדם בקבוצה, ושאלתי בפנים את עצמי ״האם אני מאמין שהוא אוהב ורוצה אותי בקבוצה הזאת ושמח שאני כאן?״

וכמעט על כל אדם שהסתכלתי ראיתי מייד וללא כל ספק שהתשובה היא – כן!

ואז שוב הסתכלתי על כולם כקבוצה ולא כאינדבידואלים, ושוב, מייד הרגשתי ש״הקבוצה״ דוחה אותי, לא רוצה אותי שם, לא אוהבת אותי. ואז שוב הסתכלתי אחד אחד ושוב שאלתי, ושוב ראיתי שאחד אחד אוהבים ורוצים אותי כאן.

יכולתי ממש לראות בזמן אמת איך אני מייצר לעצמי תמונה שיקרית, מציאות דמיונית, ואיך אני מתעלם מהאמת – שאני אהוב ורצוי ומוערך.

יכולתי ממש לראות איך אני מייצר ומשחזר לעצמי את המציאות הכואבת והבודדת מהעבר שלי, איך זה אני ורק אני שיוצר אותה שוב ושוב לעצמי כאשר אני בתוך קבוצה כלשהי, אני ולא אף אחד אחר מלבדי.

הגילוי הזה מילא אותי שימחה, כי באותו רגע ראיתי את הפתח החוצה מהבדידות, ראיתי איך אני יכול ליצור לעצמי מציאות חדשה, חווית חיים חדשה, בקבוצה הזאת, ובכל קבוצה שבה אהיה.

יצאתי עם (עוד) מתנה ענקית מהשנה הזאת, גיליתי בדיוק באיזה אופן אני מבודד את עצמי ויוצר לעצמי שוב ושוב חווית דחיה ובדידות בחיים שלי, וגיליתי גם את הדרך להפסיק לעשות את זה וליצור לעצמי מציאות חדשה:

מציאות של חיבור, של שייכות, של קירבה, ושל ביחד אמיתי. מרגע לרגע.

פורסם בקטגוריה מאמרים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


בואו לקבל – את עצמכם. בחזרה.

לתאום טיפול פרטני או זוגי עם עמיחי:

לחצו כאן


טקסטים אחרונים

משיכה פיזית והעדרה בזוגיות – איך זה עובד?

משיכה פיזית אינה קשורה באמת רק במבנה הגוף. היא גם לא קשורה רק בכימיה, זאת אומרת זה לא משהו קבוע ונתון משום שהכימיה גם היא משתנה... קרא עוד

האם נכון שיהיו ציפיות בקשר זוגי או לא?

אדם שטוען ״אין לי ציפיות מבת הזוג שלי״ – משקר (אולי גם לעצמו). אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שאומר ״אני לא תלוי ולא זקוק לשום... קרא עוד

למה חשוב כ״כ להבדיל בין תלוי לתלותי? ובין זקוק לנזקק?

כאשר לא מבינים לעומק את המושג ״תלות״ בקשר זוגי, מתבלבלים לפעמים לחשוב בטעות שזה אומר ״תלותיות״. וכשלא מבינים לעומק את המושג ״זקוקים״ חושבים לפעמים בטעות שזה... קרא עוד

אני זקוק לך – שלושת המילים המשמעותיות ביותר בזוגיות

אני זקוק לך. אלו שלושת המילים המשמעותיות ביותר בתוך קשר זוגי. כשכן אומרים ומראים את זה (זה לא מובן מאליו בכלל!) זה מחבר ומרגיע ומרפא ומצמיח... קרא עוד

עד כמה חשובה ההתאמה להצלחת הקשר הזוגי?

העובדה שיש אנשים שפגשו מישהי ומייד היה להם חיבור נשמות תאומות שמיימי, אלוהי, גורלי, אינסופי, רב גילגולי, פילאי ושלל סופרלטיבים נוספים – אפילו שאני באמת שמח... קרא עוד

אהבת אמת היא לא משהו שמוצאים אלא משהו שיוצרים

על מנת להצליח להגיע להישג האדיר, העצום, הנדיר, של קשר זוגי שיש בו אהבה ואינטימיות וקירבה וביטחון מלאים ואמיתיים – צריך לעשות דוקטורט. אבל לא כזה... קרא עוד

קרא עוד מאמרים

סרטונים אחרונים

מהי פציעה נפשית במובן העמוק, ומהו הריפוי?

מהי בעצם פציעה נפשית במובן העמוק? האם היא האירוע שקרה לנו או מה שקרה לנו בעקבות כך? ומהו בעצם הריפוי במובן העמוק? אני רוצה לשתף פה... קרא עוד

שיעור מבוא: שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואצת דרך מערכות יחסים

  צפו בהקלטת שיעור המבוא ללימוד יסודות שיטת ״תקשורת מתנות״ – לריפוי ולהתפתחות מואמצת דרך מערכות יחסים. המפגש הוקלט בתאריך 5.12.2022 מול קהל חי. שימו לב:... קרא עוד

יסודות שיטת ״דרך הנעים״ – שיעור מבוא

  בשיעור מבוא זה תלמדו את יסודות שיטת ״דרך הנעים״, את עקרונות הבסיס ואת הכלים הראשוניים החשובים.   פידבקים מאנשים שכבר צפו בשיעור המבוא: היה מרתק... קרא עוד

הכל מקרב אותי אליי – המתנות שבתלונות

מוזמנים להאזין לשיחה המרתקת הזאת בפודקאסט ״שיחות על הדרך״, בה ראיינה אותי איילת השחר אסטרייכר על עבודה מסוג חדש עם ביקורת ותלונות בתוך מערכות יחסים, על... קרא עוד

הדיכאון הוא בעצם חבר

מוזמנים להאזין לפודאסט המקסים של הדר זבולוני שנקרא ״בצירי הדרך – התמודדות עם דיכאון אחרי לידה״. הדר ראיינה אותי על חווית הדיכאון הקשה והאישית שלי ועל... קרא עוד

הריפוי הקליל של ״דרך הנעים״

אנחנו חיים בעולם שמקדש עשייה, הצלחות והישגים. עולם שמייצר מרדף שבקלות יכול להרחיק אותנו מהשקט וריפוי שלנו. לפעמים אפילו הנסיון שלנו לרפא את עצמנו הופך להיות... קרא עוד

צפה בסרטונים נוספים